Voorkom wanbetalingen met kredietinfo

Als bedrijf ben je uiteraard blij met een grote opdracht, maar om er zeker van te zijn dat je inspanningen op tijd worden betaald is het verstandig om vooraf kredietinfo op te vragen. Dat kan bij CBMK. Daar zijn het betalingsgedrag en de kredietwaardigheid van meer dan 125 miljoen bedrijven ter wereld bekend. Als je vooraf op basis van de kredietinfo twijfels hebt over een opdrachtgever, is het wellicht beter om een opdracht aan je voorbij te laten gaan. Dan laat je wel een prestigieus project lopen, maar je loopt geen inkomsten mis.

Waarom gebruik maken van kredietinfo?

Door gebruik te maken van de kredietwaardigheidstoets van CBMG heb je na enkele uren al de beschikking over de financiële status van toekomstige opdrachtgevers. Je kunt daaruit afleidingen in welke financiële positie deze bedrijven verkeren. De kredietinfo helpt je een inschatting te maken van het risico dat je loopt op het niet of te laat ontvangen van de betalingen voor je inspanningen. De kredietinfo geeft ook informatie over de betalingservaringen die anderen hebben met de door jou beoogde opdrachtgever. Als die twijfelachtig zijn, kun je daar maatregelen tegen nemen of de opdracht aan je voorbij laten gaan.

Altijd op tijd een waarschuwing

Er zijn bij CBMG verschillende manieren om kredietinfo op te vragen. Het meest gemakkelijk is het online kredietrapport. Daarmee heb je vrijwel meteen toegang tot algemene gegevens van miljoenen bedrijven. Voor meer gedetailleerde kredietinfo laat je de analisten van CBMG een rapport op maat maken, inclusief recente jaarcijfers, betalingservaringen en een advies op maat. Voor de meest actuele kredietinformatie kun je gebruik maken van een Alertservice. Als tijdens de uitvoering van een project blijkt dat de opdrachtgever financieel in zwaar weer terechtkomt, kun je meteen maatregelen nemen om te voorkomen dat de opdracht niet wordt betaald.