Reparatie

Zelf wielnaven vervangen bij slijtage

Door de jaren heen kunnen de wielnaven van je auto ernstig versleten zijn geraakt. Om een verdere schade aan de onderdelen van je auto te voorkomen, is het verstandig om de versleten naven te (laten) vervangen. Je kunt hier een gespecialiseerd bedrijf voor inschakelen, of zelf aan de slag gaan! Houd er hierbij rekening mee, dat voor het vervangen van de onderdelen in je auto enige technische kennis vereist is. In dit artikel vertellen we je hier meer over! Niet alleen de naven kun je los bestellen op internet. Ook verschillende andere onderdelen zijn in webwinkels aan te schaffen.

Wielnaven

Losse wielnaven bestellen of een complete set

Het verschilt per auto, hoe lastig het is om de wielnaven te vervangen. In sommige auto’s zijn deze naven een los onderdeel, waarop de wiellager en de ABS-sensoren zijn aangesloten. Er zijn echter ook auto’s, waarbij deze drie componenten een complete set vormen. Het is bij zo’n set niet mogelijk om de onderdelen afzonderlijk van elkaar te vervangen. Aan de ene kant is dit een nadeel, omdat je onderdelen moet vervangen die mogelijk nog in een goede staat verkeren. Aan de andere kant biedt dit het voordeel, dat het vervangen van de onderdelen veel makkelijker is geworden. Je hebt zo minder snel de hulp van een autodealer nodig.

Merken

Voordelen van onderdelen online bestellen

Door losse onderdelen voor je auto online te bestellen, bespaar je vaak op de kosten voor het onderhoud aan je voertuig. De losse onderdelen kunnen online goedkoper besteld worden, dan via een autodealer. Een autodealer rekent vaak een bepaalde marge over deze onderdelen. Eerder werd al beschreven, dat je naast de naven voor je wielen ook diverse andere losse onderdelen kunt bestellen. Op internet vind je diverse instructievideo’s, waarin wordt toegelicht hoe onderdelen vervangen kunnen worden. Bereid je goed voor op deze klus, om schade aan andere onderdelen tegen te gaan.